دانه قهوه اندونزی
دانه قهوه اندونزی
آگوست 18, 2019
دانه قهوه برزیل
همه چیز درباره ی دانه قهوه برزیل
آگوست 26, 2019
Show all

دانه قهوه تانزانیا

دانه قهوه تانزانیا

دانه قهوه تانزانیا

قهوه یکی از مهم ترین بخشهای تولید اقتصاد کشور تانزانیا است و 70/ آن را عربیکا و 30/ آن را روبوستا تشکیل می دهد و قهو هایی که در جنوب تانزانیا کشت میشوند از شرایط بهتری برای خشک کردن بر خوردارند و هم چنین به امکانات حمل ونقل دسترسی راحت تری دارند که یکی از مهمترین مزایا به شمار میاید چرا که بیشترین نقد ها در مورد قهو ه های است که در مرض کانتینرهای حمل در تماس با بخار قرار میگیرد

و از معرف ترین قهو های تانزانیا میتوان به آروشا .کلیما نجارو و موشی که این سه مورد در تپه های کلیمانجارو در نزدیکی مرز کنیا کشت می شود.

دانه قهوه تانزانیا

رتبه نوزدهمین کشور تولید کننده قهوه

نخستین بار قهوه در قرن شانزدهم از اتیو پی را به تانزانیا آوردند و اول آن که آن را محرک میدانستند و آن را میجویدند اعضای قبیله هایا از آن به جای پول استفاده میکردند و کشت را با اجازه روسای قبایل انجام میدا نند و بعد از آن که تانزانیا مستعمره ی آلمان شد کشت قهوه در آن جا افزایش بسیاری کرد و آن ها توانستند نفوذ روسای قابل برگشت آن ها را ضعیف کنند و این باعث زیاد شدن محصول شود و از سال 1905 تا 1912 این کشت افزایش سه برابری داشت پس از جنگ جهانی دوم آلمان ها جای خود را به بریتانی ها دادند و بریتانیا برنامه ای تنظیم کرد که طی آن 10 میلیون نهال قهوه کاشته میشود ودر سال 1925 تنها یکی از مناطق کشت قهوه در تانزانیا 6000 تن قهوه از آن صادر شد در این هنگام کشاورزان تصمیم گرفتند یک تعاونی را تشکیل دهند تا بتوانند قیمت های منصف تر و به صرفه تری برای این محصول تعیین کند

این روزها قهوه تانزانیا به سه روش تهیه میشود

بازار داخلی: در این جا کشاورزان قهوه خود را به قیمت مزرعه به خریداران اصلی می فروشند در این معاملات قهوه به صورت دانه یا پوست به فروش می رسد

حراج ها : نه ماه فصل فروش قهوه زمان میبرد و زمان های حراج قهوه هر هفنه یعنی پنج شنبه ها صورت میگیرد در این حراجها صادر کنند ها و واسطه ها قهوه را از تامین کنند ها خریداری می کنند این تامین کننده ها یا کشاورزان مستقل هستند یا گروهی از تعاونی ها

صادرات مستقیم: تو لید کنند های قهوه درجه یک حق دارند که کهدر حراج ها شرکت ننکنند و قهوه خود را به صورت مستقیم بفروشند صادرات مستقیم به کشاورزان این اجازه را میدهد که روابط بلند مدتی با تاجران و بین الملی ایجاد کند اما در چند دهه ای که گذشت به این صورت نبود و این کشور در سال 1967 یک قانونی را اجرا کرد که کشاورزان حق نداشتند محصو لات خود را به خریداران خصوصی بفروشند و بر این اساس کشاورزان به شدت مورد کنترل شدید قرار گرفتند و به صورت خیلی کم به کشاورزان اجازه میداد که محصولاتشان را به مراکز دولتی بفروشد و این تعاونی ها کل بازار یابی محصولات را داشتند و الان کشور تانزانیا نوزدهمین کشور تولیید کننده قهوه و سومین تولید کننده بررگ قهوه در آفریقا میباشد و حدودا یک درصد از کل قهوهی عربیبکای آن را تولید میکند این قهوه از نوع عربیکای کشت شده ودر ارتفاع بالا و دانه سخت است در کل حدودا درآمد 450 هزار خانواده تانزانیا از کشت قهوه به دست می آید و ای در آمد شامل 20 درصد عایدی تانزانیا از صادر ات نیز هست و آن ها حدود 90 درصد این قهوها را کشت و 10 در صد آن به عهده دولت است که آن را کشت کنند در کل 6 در صداز مردم تانزانیا از کشت قهوه درآمد خود را به دست می آورند

دانه قهوه تانزانیا

نشانه های قهوه تانزانیا

حدود 70 درصد آن تولید قهوه تانزانیا است که بعضی از اوقات در ارتفاعات کلیما نجار کشت میشود و در خچه رو بوستا نیز در در یاچه های ویکتوریا ودر ارتفاعات پایین تر به چشم میخورد این در خچه ها معمولا کم بازده بودند و این کار سختی برای کشاورزان است این قهوه نیز مانند کنیا از اسیدیته ی شفاف زنده وشراب خوش عطر بودن آن و حتی با کمی تیزی بر خوردار است و طعم قوی و پیچیده متوسط رو به بالا است که شکل غلیظ و خامه ای شکل دارد وکه طعم میو های که چوب سرو نیز از آن یافت میشود و این گیاه در جولای تا آگوست در شمال تانزانیا آوریل تا می در جنوب تانزانیا کشت میشود

ارتفاع بین 1400 تا 1800 متر بالاتر از سطح در یا را دارد

و گونه های عربیکا :کنت و بور بودن را دارد

واسیدیته ی :شفاف تند و تیز و مرکباتی را دارد

و تن آوری متوسط رو به بالا را دارد

طعم آن لیمو و شاتوت . چای سیاه  کیوی وشکلات را دارد.

میزان درجه یک بودن آنچگونه مشخص میشود

بسیاری از دانه های برداشت شده دانه های پی بری هستندیعنی هر قهوه به جای دو دانه یک دانه در خود دارد که جداگانه جمع آوری شده و با اسم قهوه ی درجه یک به فروش میرسد و قهوه تک دانه طعم بهتری دارد که طی فرایند برشته کاری خود را نشان خواهد داد اگر یک قهوه تک دانه با دیگد قهو ه ها  تر کیب شود باید پیش از ترکیب به صورت جدا گانه برشته و تولید شوند و تنها فرق آن در شکل و قهوه نیازمند روشی از برشته کاری است که منجر به برشته شدن بیش از حد یا کمتر و یا بیشتر میکند

دانه قهوه تانزانیا

فر آوری و برشته کاری

این قهوه با در جه برشته کاری (سیتی) که تقریبا معادل همه برشته کاری ها است  و آن عطری پیدا میکند که شبیهعطر توت است و طعم آخر آن که فلفل سیاه است از بین می رود این قهوه از کیفیت بالایی نسبت به قهوه کنیا است که اسیدیته شرابی قهو ه تانزانیا با قهوه عرب و آفریقایی مقایسه میشود قهوه های کشت شده در بخش غربی تا نزانیا به صورت خشک جمع آوری میشود در حالی که بقیه این فرایند به صورت خیس انجام میشود

سیستم جدا سازی قهوه تانزانیا مشابه قهوه کنیا است یعنی قهوه در صدر لیست و پس ازآن قهو های بعدی قرار دارد

گسترش فر هنگ نوشیدن قهوه

در آفریقا حدود 12 درصد ازقهوه کل دنیا در آنجا تولید میشود اما به طور کلی میزان مصرف قهوه پایین است و در سال های اخیر حدود 7/ از قهوه تانزانیا به مصرف داخلی میرسد  با این حال که این در سال های سال این رقم کمتر از دو در صد بوده است مصرف قهوه در تانزانیا در سال 2017 60 گرم بوده است که این کشور اعلام کرده که مصرف قهوه در تانزانیا با رشد 1/5 تا 2 در صدی رشد کرده است

سنت

قیمت یک فنجان در بعضی از خیابان ها از جمله دارا السلام است تنها چند سنت شیرین وجود دارد که تکه های شکلات در آن حس شود کافه های بسیاری در تا نزانیا در آن مردان و پسران در خیابان ها به مردم قهوه می دهند اما در حقیقت این مد نظر است در سه لیوان کوچکی که مردم قهوه سرو میکنند در یک سطل شسته و به ندرت آب آن را عوض میکنند.

شماره تماس : 09129780370       محمد مهرسام

اینستاگرام و تلگرام : @mehrsam_coffee

 

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *