دانه قهوه ربوستا
قهوه رو بوستا
آگوست 28, 2019
Show all

قهوه سوماترا

دانه قهوه سوماترا

قهوه سوماترا

دانه قهوه سوماترا

آشنایی کامل با خصوصیات قهوه سو ماترا اندونزی

یکی از خاص ترین قهوه ها با طعم فوق العاده آن واز بهترین قهو ها است آنهایی که برای بار اول این قهوه را تست می کنند ممکن است که یکی از طرفداران این قهوه و یا بر عکس که از طعم و بویی آن خوششان نیاید و آنهایی که قهوه خور حرفه ای هستند برای یک بار هم که شده آن را تست میکنند

قهوه سو ماترا چیست ؟

یکی از محبوب ترین قهو ه های جهان است که نام جزیره آن که قهوه در آن تولید و برداشت می شود گرفته شده است و این جزیره یکی از بزرگترین جزیره در جزایر سوندا وششمین جزیره بزرگ در جهان است که در نواحی سواحل غربی اندونزی واقع شده است و تقرسبا نزدیک به 50 میلیون نفر در آن زندگی میکنند
و این طور که مشاهده شده تولید قهوه در جزیره سوماترا به حدود سال 1884 در نواحی نز دیک نیک تابا بزرگترین دریاچه آتش فشانی دنیا بر میگردد
طعم خاص که دلیل آب وهوای مرطوب سو ماترا است یک دلیل برای قهوه سوماترا است مشاهده کرد
ولی شایان به ذکر است جزیره سوماترا در نواحی نزد یک به خط استوا واقع شده و آب و هوای گرم سیری دارد که یک آب و هوای مطلوب برای رشد قهوه است

دانه قهوه سوماترا

مشخصات کلی قهوه سوماترا

نوع عربیکا دارد .
اسیدیته کم تا متو سط دارد
عطر آن ترکیبی از گیاهان .ادویه جات و میو ه ها دارد
طعم خاکی وملایم
میزان برشته شدن مدیوم رس متوسط تا دارک رست تیره
و کافئین متوسط تا نسبتا بالا را دارد

طعم قهوه سوماترا

طعم این قهوه با قهو های دیگر تفاوت زیادی دارد و نسبت به سایر قهو ه ها ترشی کمتری و طعم خاکی و ملایمی دارد در حالی که بقیه طعم قارچ وحشی را به آن نسبت میدهند که در جنگل باتلاقی رشد کرده اند و برخی دیگر طعم گیاهی.ادویه جات .شکلاتی. فلفل دلمه ای . سرکه با لزامیک مقایسه می کنند
وطعم خاکی بودن که از روش تخمیر به دست می آید علت اصلی طعم آن است جالب است بدانید طعم خاکی آن را بسیاری از کشورها طعم بی کیفیت میدا نند و این طعم به خاطر آماده سازی اشتباهی است که انجام میدهند و این طعم در آن جا یک طعم طبیعی است و طعم آن با تافی افرا و دارچین هماهنگ است

دانه قهوه سوماترا

نحوه تولید قهوه سو ماترا

همان طور میدانید که هر قهوه برای آماده شدن باید مراحلی را بگذراند که آن میوه گیلاسی شکل به دانه سبز خشکی تبدیل میشود و روش های زیادی برای این پروسه وجود دارد در سوماترا به دلیل آب و هوای مرطوب نمیتوان از روش خشک کردن مانند سایر کشورها استفاده کرد و کشاورزان آن را موقعی که هوا مرطوب است میچیند تا باران بعدی تنها چهار ساعت فرصت دارند تا آن را خشک کنند و لی یک رطوبت کوچکی در آن باقی میماند ولی در کشورهای دذیگر آن قدر خشک میشوند

که 11 درصد رطوبت آن باقی بماند در داخل هر میوه علاوه بر لوبیای قهوه چند لایه پوست وجود دارد و برای تهیه قهوه سو ماترا ابتدا پوست بیرونی آن را در کیسه های مخصوص قرار می دهند تا برای شب تخمیر شده پکتین آن تجزیه و راحت تر جدا شود روز بعد دانه ها را می شوییند تا باقی مانده پوست از میوه آن جدا شود و سپس دانه ها را زیر نور خورشید خشک ودر پایان آن رابه انبار منتقل میکنند و در انبار پوست قهوه جدا میشود و راحت تر خشک میشود در اغلب خشک کردن رطوبت قهوه در صورت 9 تا 11 درصد برسد قهوه خشک میشود اما در روش بالا پس پس از سه مرحله خشک کردن رطوبت آن باقی مانده در آنه بالاتر از 11 درصد میباشد

شایان به ذکر است که مراحل بدوون استفاده از مواد شمییایی و به صورت ارگانیک انجام شود و بعضی ها اعتقاد دارند که مواد شیمیایی به تولید راحت این قهوه کمک میکند در حالی که بقیه ترجیح میدهند به صورت ارگانیک و کاملا طبیعی تولید کنند زنان نقش مهمی در تولید این قهوه دارند و 80 درصد کشاورزی به عهده زنان می باشد گر چه آنان آموزش رسمی و کامل ندیده اند ولی این آموزش آنان نسل به نسل در بین زنان سو ماترایی منتقل شده است و آنان به بهترین روش این کار را انجام میدهند

دانه قهوه سوماترا

خواص قهوه سو ماترا

خاصیت آنتی اکسیدانی.افزایش طول عمر . کاهش خطر بروز سکته. پیشگیری از سرطان .کاهش علائم افسردگیو بهبود روحیه .سلامت کبد .پیشگیری از آلزایمر وزوال عقل کاهش خطر ابتلا به دیابت بهبود عملکرد فیزیکی کاهش چرربی سوزی و کم کردن وزن و افزایش انرژی و هوشیاری

انواع قهوه سو ماترا

این نوع قهوه که مربوط به این کشور است عبارت است از
گایو .لینگتون و ما ند هلینگ و…
گفته شد سوماترای ماندهلینگ بهترین نوع قهوه به حساب میآید
و نوع دیگری قهوه که معروف است کوپی لواک که قهوه گرانی است از مد فوع گربه زواد پس از خوردن قهوه به دست می آید

طرز تهیه قهوه سوماترا

بهترین روش دستگاه اسپرسو ساز است که طعم منحصر به فردی به قهوه میدهد
کافی است دانه های قهوه را با مقداری آب درون دستگاه بریزید و پس از آماده شدن میل کنید اگر دانه های قهوه خوب آسیاب نشد از دانه های درشت تر هم منیتوان استفاده کرد به طور کلی بهتر است از آب خنک و تصفیه شده یرای قهوه استفاده کرد و البته آب را بجوشانید و تا 40 ثانیه صبر کنید تا استفاده شود

نکات مهم در قهوه سوماترا

اسن قهوه را در یخچال نگهداری نکنید بلکه آن را به صورت تازه مصرف کنید
از آسیاب کردن پیش از موعد قهوه خوداری کنید که اگر یاعث صرفه جویی در وقت میشود اما توصیه نمیشود ولی اگر دوست دارید قهوه تازه بخورید قبل از مصرف آسیاب کنید
اسپرسو بهترسن روش درست کردن قهوه است اگر چه به صورت سرد مصرف شود

شماره تماس : 09129780370       محمد مهرسام

اینستاگرام و تلگرام : @mehrsam_coffee

 

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، برای اطلاع دقیق و لحظه ای قیمت به روز دانه قهوه با ما تماس بگیرید و یا از صفحه قیمت روز قهوه (اینجا) دیدن نمایید، همچنین برای اطلاع کامل و جامع درباره دانه قهوه به صفحه مقالات (اینجا) ما مراجعه فرمایید و با نظرات و پیشنهادات خود مارا در این امر یاری نمایید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *